Tippek, tanácsok szaniterekről

2 az 1-ben Roca W+W

2013. február 19.

Gabrielle és Oscar Buratti követve az egyre népszerűbb és szükségesebb újrahasznosítási technológiák forradalmát, megtervezte a W+W mosdó és Wc egységet, mely magában foglalja az innovációt, technológiát és designt egyben. A gyakorlatban tudjuk, hogy az átlag fürdőszobák nem túl nagy méretűek, igen közel kerül egymáshoz a wc és a mosdó normál esetben, mely valamikor szebb, valamikor kevésbé szép látványt nyújt és néha nem is túl kényelmes. Ezt a problémát a tervezőpáros egy új találmánnyal oldotta meg.Hagyományos wc öblítésekkel szemben (6/3 l) a W+W 25% -ot takarít meg a vízhasználatból. 

A W+W öblítésnek három változata van:

  1. öblíthetünk teljesen tiszta vízzel.
  2. öblíthetünk enyhén szennyezett, mosdóhasználat utáni vízzel (ha 4 liternél több vizet használunk el, az már nem fér bele az öblítőtartályba és automatikusan a lefolyóba kerül.
  3. az erősen szennyezett víz egyenesen a lefolyóba kerül

A W+W rendszer úgy működik, hogy a mosdóban használt víz átmegy egy tisztító rendszeren, melynek segítségével az esetleges nagyobb szennyeződések kiválnak a vízből és a lefolyón keresztül távoznak, a maradék víz pedig bekerül egy vízkezelő tartályba , ahol 5%.os klórral fertőtlenítve továbbkerül a wc öblítőtartályba. Ezzel a megoldással elérjük a víz ismét felhasználását , ami ökológiai szempontból forradalmi megoldás. Az összeállítás tartozéka egy szintén 9l/perc vízátfolyású takarékos csaptelep, mely fokozatosan tér át a melegvízre egyforma vízsugárral, ezzel a megoldással itt is megtakaríthatjuk a felhasznált energia és víz 25%-át.